Handelaar met geknutseld vuurwerk opgepakt: tip kwam na ernstig vuurwerkongeval - GelreNieuws.nl

Handelaar met geknutseld vuurwerk opgepakt: tip kwam na ernstig vuurwerkongeval

Geplaatst op 3 december 2021, om 14:47 uur

EDE – In een woning in Ede is zaterdag 30 oktober 2021 een grote hoeveelheid van 500 kg illegaal vuurwerk aangetroffen. De bewoner, een 57-jarige man uit Ede, is aangehouden voor het bezitten en vervaardigen van illegaal vuurwerk.

De politie kwam de vuurwerkhandelaar op het spoor, nadat een minderjarige jongen een week eerder ernstig gewond was geraakt bij een vuurwerkongeval. De jongen had illegaal vuurwerk gekocht, waarmee geknutseld bleek te zijn. Onderzoek naar de herkomst van het illegale vuurwerk, leidde naar de vuurwerkhandelaar in Ede.

Bij een inval in de woning van de verdachte werd 500 kilogram zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Een deel van dit vuurwerk was verpakt in postpakketten, die de handelaar vermoedelijk uit het buitenland had ontvangen. Het vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd vervoerder afgevoerd. Het vuurwerk wordt vernietigd. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord.

Gevaar illegaal vuurwerk
Illegaal vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Hierdoor vormt het de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door overlast, letsel, doden en milieuschade. Daarnaast is de handel in illegaal vuurwerk een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden. En vormt het een directe gevaarsetting voor de samenleving. De opslag of het vervoer van zwaar vuurwerk zorgt voor direct gevaar voor de omgeving.

In verband met het onderzoek kon dit bericht niet eerder openbaar gemaakt worden.

foto boven ter illustratie van eerder

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com