Komt er nou sneeuw vanavond of niet? - GelreNieuws.nl

Komt er nou sneeuw vanavond of niet?

Geplaatst op 6 december 2021, om 11:11 uur

REGIO – Het kan vanavond gaan sneeuwen in Gelderland, melden diverse weerstations. Maar er zijn ook tegenstrijdige berichten.

Volgens weer.nl trekt er dinsdagavond een neerslaggebied van zuidwest naar noordoost over het land. Eerst valt regen, maar de neerslag gaat op meerdere plekken waarschijnlijk over in (natte) sneeuw. De temperaturen dalen tijdens sneeuwval tot het vriespunt. Vooral in hoger gelegen gebieden als de Veluwe kan het even wit worden, maar ook elders is een witte wereld niet uitgesloten. In de nacht naar dinsdag loopt de temperatuur vanuit het zuidwesten op tot ruim boven het vriespunt.

Maar volgens Wouter van Bernebeek van Weerplaza is er wel degelijk kans op sneeuw wat er blijft liggen. Bij hoge intensiteit is een sneeuwlaag van 1-4 cm mogelijk in Gelderland.

Buienradar weet het ook nog niet zeker en houd het in het midden: ‘ In het oosten valt dan nog regen, natte sneeuw of sneeuw ‘.

Het is dus afwachten wat er maandagavond gaat komen. Wel is duidelijk dat het glad gaat worden. Alle weerbureaus waarschuwen daarvoor. Dinsdag in de loop van de dag loopt de tempraturen op tot 6 graden. Het sneeuw is dus ook zo weer weg.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com