Meerdere hennepkwekerijen opgerold ‘na anonieme tips’: twee aanhoudingen - GelreNieuws.nl

Meerdere hennepkwekerijen opgerold ‘na anonieme tips’: twee aanhoudingen

Geplaatst op 15 december 2021, om 07:09 uur

ARNHEM – Maandag en dinsdag heeft de politie in Arnhem meerdere adressen bezocht in de wijken Schuytgraaf en Malburgen vanwege meldingen over een hennepkwekerij. Hierbij werden meerdere hennepkwekerijen opgerold.

De tips van deze kwekerijen werden via Meld Misdaad Anoniem gedaan en via wijkbewoners. Bij het adres in de Schuytgraaf werd een actieve kwekerij aangetroffen en daarbij werd een BMW in beslag genomen omdat er mogelijk sprake was van wederrechtelijk verkregen voordeel. In Malburgen bezocht de politie twee adressen. In één woning troffen zij apparatuur aan die bestemd is voor hennepteelt en een flinke hoeveelheid hennep. Het andere adres werd een actieve kwekerij ontmanteld met ruim 200 planten en een aantal kilogram aan henneptoppen. De bewoner van de twee woningen in Malburgen zijn aangehouden.

In onderzoek
In zeker twee van de drie woningen was er sprake van diefstal van stroom. Liander heeft hier de stroom afgesloten en in hersteld. De overige woningen die de politie bezocht, “bleken allemaal keurig in orde”, zo schrijft de politie op Instagram. De recherche heeft bovenstaande zaken in onderzoek.

De politie sluit af: “Heeft u het vermoeden dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij zit? Meld dit dan bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Samen sterk tegen illegale hennepteelt!”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com