Persoon aangereden tijdens politieachtervolging: verdachte aangehouden

Geplaatst op 18 december 2021, om 18:02 uur

GELDERMALSEN – De politie heeft vrijdag in Geldermalsen een auto willen controleren omdat deze opviel door en hogere snelheid dan toegestaan. “Het leek erop dat de voertuig weg wilde komen”, aldus de achtervolgende wijkagent.

Dit vermoeden bleek al snel te kloppen en het werd een achtervolging waarbij de bestuurder er alles aan gelegen was om uit handen van de politie te blijven. Hierbij heeft hij ook iemand aangereden. Hoe het daar nu mee gaat, is niet bekend gemaakt. “Uiteindelijk reed hij zich klem in een doodlopend straatje en kon ik hem aanhouden.” Aldus de wijkagent.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zes feiten wegenverkeerswet ten laste gelegd
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en hem worden artikelen 5, 5a, 6, 7, 8 en 9 van de wegenverkeerswet ten laste gelegd. Dit zijn artikelen tegen het opzettelijk in het gevaar brengen van zichzelf of anderen op de weg, zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht. Ook valt het verlaten van plaats ongeval binnen deze artikelen, rijden onder invloed en het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs.

Ook is de auto in beslag genomen en wordt de officier van justitie gevraagd de auto verbeurt te verklaren. Als laatste krijgt het CBR een melding en zij gaan kijken of de bestuurder zijn rijbewijs wel terugkrijgt.

foto: wijkagent Frank Ebben