Politie stapt woning binnen: Dealer (26) al voor 46e keer aangehouden - GelreNieuws.nl

Politie stapt woning binnen: Dealer (26) al voor 46e keer aangehouden

Geplaatst op 15 december 2021, om 18:54 uur

ZUTPHEN – Een dealer (26) uit Den Haag is deze week voor de 46e keer in de fout en is weer aangehouden; ditmaal weer voor het dealen van drugs. Hij de drugs erg goed verstopt, namelijk erg diep in zijn achterste, zo vertelt de wijkagent die helemaal klaar is met drugs. “Elke dag zien wij wat deze troep voor een ellende aanricht op de levens van mensen en complete gezinnen.”

Op woensdag 24 november hielden agenten in Zutphen een 26-jarige man uit Den Haag aan. Hij verkocht vanuit een woning in de wijk Waterkwartier harddrugs. “Elke dag weer zien wij op straat, maar zéker ook achter de voordeur, wat voor ellende deze troep aanricht in levens van mensen en gezinnen.” Aldus een wijkagent van Zutphen. “Deze zaak is afgehandeld maar meneer vertelde mij zo’n twee weken geleden op straat dat Zutphen nog niet van hem af was. We zouden er maar mee moeten ‘dealen’ dat hij hier was en hij zou verkopen wat hij wilde. Voor hem geen regels….” Zo vertelt de wijkagent verbaasd.

Instap gedaan
De dealer heeft op zijn 26e al 45 delicten bij de politie op zijn naam staan. “Dan ben je vaak bij ons te gast geweest.” Gisteren, dinsdag 14 december, zag een andere agent de man weer in de wijk en heeft hij met een paar van zijn collega’s even op hem geïnvesteerd. Al vrij snel bleek dat hij nog steeds harddrugs verkocht, maar nu vanuit een andere woning in de wijk. Even voor 17:00 uur is de voordeur van deze woning geopend en heeft de politie een instap gedaan. Hierna is de dealer opnieuw aangehouden. Het bleek dat hij de drugs ook klaar maakte voor verkoop in de woning.

“Harddrugs diep in zijn achterste”
“De verdachte had geen drugs meer op zak. Althans…zijn zakken waren leeg.” Aldus de wijkagent. De agenten vermoedde dat de verdachte de drugs in zijn lichaam had verstopt, maar de dealer dacht dat de regels voor hem anders zijn en hij wilde totaal niet meewerken aan het onderzoek aan zijn lichaam. “Maarja… dat ben je verplicht, dus het moest met een beetje dwang.” Zo vertelt de agent verder. “Vervolgens ging hij in zijn cel door het lint en gedroeg zich als een klein kind. Wordt je vooral zelf moe van…”

Uiteindelijk bleek dat een flinke hoeveelheid harddrugs ergens vrij diep in zijn achterste had verstopt. Alles is in beslag genomen en mag hij zich weer opnieuw bij de rechter verantwoorden. Daarnaast gaat de politie samen met de gemeente kijken welke bestuurlijke maatregelen ingezet kunnen worden om de overlast te stoppen.

foto’s: Wijkagent Zutphen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com