Tientallen bekeuringen voor fietsers zonder licht - GelreNieuws.nl

Tientallen bekeuringen voor fietsers zonder licht

Geplaatst op 15 december 2021, om 19:44 uur

VELP/RHEDEN – Woensdagochtend heeft de politie in Rheden en in Velp controles uitgevoerd op fietsverlichting. In totaal zien hierbij 30 bekeuringen uitgeschreven. Dat meldt de politie op sociale media.

Woensdagochtend controleerde de politie op zowel de Waterstraat in Velp als de Arnhemsestraatweg in Rheden op de zichtbaarheid van voornamelijk fietsers. ‘Bleek toch dat er veel fietsers, met name scholieren, slecht of zelfs niet zichtbaar door het verkeer gaan.’ schrijft de politie. Bij de controle in Rheden werden 19 bekeuringen uitgedeeld, in Velp 11 bekeuringen.

De politie schrijft dat het opviel dat ook vee jonge kinderen, onder de 16 jaar, hun verlichting niet op orde hadden. ‘Wij roepen ouders en kinderen op de verlichting te controleren.’ De agenten hebben naast bekeuringen ook verlichting uitgedeeld. Zo konden mensen zonder verlichting hun weg vervolgen.

´Verkeersveiligheid is voor een ieder belangrijk m.n. voor de kwetsbare verkeerdeelnemer. Zorg dat uw fiets en de fiets van hen die u dierbaar zijn, voorzien zijn van goede verlichting en reflectie. Bekeuring kost toch 55,00 euro. Hierbij ook nog 9 euro administratiekosten.’ Aldus de politie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com