Bestuurder ernstig ongeluk Nijmegen bleek onder invloed

Geplaatst op 31 januari 2022, om 19:52 uur

NIJMEGEN – Zondagavond heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een voetganger en een personenauto op het Keizer Karelplein in Nijmegen. De voetganger, en 18-jarige Arnhemmer, raakte hierbij zwaargewond. De bestuurder van de auto zou onder invloed zijn geweest van drugs. Dat meldt De Gelderlander.

Rond 21:45 uur gebeurde het ongeluk. De voetganger werd door de automobilist aangereden ter hoogte van de oprit en afslag van de rotonde met de Sint Annastraat. De politie, ambulancedienst, de brandweer, en het personeel van een traumahelikopter verleende hulp aan het slachtoffer. Hij werd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto, een 35-jarige man uit Groesbeek, is door de politie aangehouden. Hij zou onder invloed zijn geweest van drugs. De politie heeft de zaak nog in onderzoek, hierdoor kunnen zij nu ook niet meer melden. Het zou bijvoorbeeld nog niet duidelijk zien of de bestuurder van het voertuig het Keizer Karelplein opreed, of dat hij de afslag nam naar de Sint Annastraat.

Hoe het nu met het 18-jarige slachtoffer gaat is onbekend.

Foto: Persbureau Heitink