Brandende e-bike in appartementencomplex Nijmegen

Geplaatst op 16 januari 2022, om 12:55 uur

NIJMEGEN – Zaterdag aan het eind van de avond heeft er kleine brand gewoed in een fietsaccu aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen. Appartementen werden ontruimd door de brandweer.

De hulpdiensten rukten even voor 00:00 uit voor de brand. Op de begane grond in een bergingsruimte voor fietsen stond een accu van e-bike in brand, dit zorgde voor flinke rookontwikkeling. Vanwege deze rookontwikkeling schaalde de brand schaalde de brandweer al snel op naar grote brand. De grote opschaling bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. De brandweer heeft de fiets met de accu meteen naar buiten gebracht, daarbij werd de fiets gelijk geblust. Andere brandweerlieden waren bezig een grote prullenbak leeg te maken. Deze werd dan voor een klein deel met water gevuld om de accu daarin onder te dompelen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het is niet duidelijk of de accu aan het opladen was. De brandweer gaat hier onderzoek voor doen. Een bewoner had rook ingeademd. Die werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De bewoners konden na ongeveer een uur weer allemaal terug naar hun appartement.

Foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink