Brandweer hele nacht bezig geweest met vreemde lucht uit riool - GelreNieuws.nl

Brandweer hele nacht bezig geweest met vreemde lucht uit riool

Geplaatst op 20 januari 2022, om 09:18 uur

WAGENINGEN – De brandweer is woensdagavond opgeroepen voor een vreemde lucht in de sterrenflat aan de Thorbeckerstraat in Wageningen. Al snel bleek de lucht uit het riool te komen. De brandweer is de gehele nacht bezig geweest met deze stanklucht en een stanklucht die enkele uren later binnenkwam op de Niemeijerstraat.

De brandweer werd rond 18:45 uur opgeroepen voor metingen aan de Thorbeckerstraat. De brandweerwoordvoerder Mark van der Zwam geeft aan dat mensen hoofdpijnklachten kregen van die lucht en daarop de brandweer belden. Er werd in eerste instantie gedacht aan een gaslekkage, maar dat bleek al snel niet te kloppen. De vreemde lucht kwam uit het riool.

Enkele uren later kwam rond 21:30 uur, werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een vergelijkbare melding enkele straten verder naar de Niemeijerstraat. Daar bleken mensen vergelijkbare klachten te hebben, namelijk hoofdpijn door een vreemde lucht uit het riool. Er werd enige tijd in het riool gemeten. Toen daar hoge concentraties werden gemeten, zijn ook de meetploegen van de brandweer opgeroepen, evenals de Omgevingsdienst en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen. Er werd verband gelegd met de melding hiervoor aan de Thorbeckerstraat.

Hele nacht gemeten
De brandweer heeft halverwege de nacht tussen de Thorbeckerstraat en de Niemeijerstraat de hoogste concentratie gemeten in het riool. Vermoed wordt dat er ergens iets in het riool is gedumpt wat niet weggespoeld had mogen worden. Wat dit precies is geweest en waar dit precies is gebeurd, is niet bekend geworden. Brandweerlieden hebben de hele nacht het riool gelucht en de situatie in de gaten gehouden en gemeten. Uiteindelijk zorgde dat voor een lagere concentratie van de stof wat gemeten werd.

Iets na 08:00 uur konden de laatste brandweerploegen weer retour naar de kazerne. Brandweerwoordvoerder Mark van der Zwam geeft aan dat als mensen de komende tijd in Wageningen ook een vreemde lucht ruiken, afkomstig uit het riool en er hoofdpijn van krijgen, men gelijk weer 112 moeten bellen.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com