Doetinchemmer poogt chauffeur uit Lichtenvoorde te redden bij fatale brand - GelreNieuws.nl

Doetinchemmer poogt chauffeur uit Lichtenvoorde te redden bij fatale brand

Geplaatst op 4 januari 2022, om 19:12 uur

SCHAIJK / / DOETINCHEM / LICHTENVOORDE – Dinsdagochtend woedde er een felle brand in een cabine van een vrachtwagen langs de A50 ter hoogte van het Brabantse Schaijk. De chauffeur is hierbij komen te overlijden. Het gaat om een 41-jarige man uit Lichtenvoorde. Marcel Thunnissen uit Doetinchem poogde nog de man te redden.

Marcel vertelt tegen De Gelderlander dat hij een afspraak had bij een klant in Turnhout en hij besloot onderweg een kop koffie te kopen bij het tankstation langs de snelweg. Nadat hij de koffie had gehaald dronk hij deze op in zijn auto toen hij plots rook uit de cabine zag komen. Hij zag even later de cabinedeur opengaan en hij sprintte er naartoe. Hij zag een man eruit komen die volledig in brand stond. Hij bleef bij hem tot de ambulance was gearriveerd. Helaas mocht alle hulp niet meer baten.

Tekst gaat verder onder de foto

Heel heftig
Een held wil Marcel zichzelf niet noemen. “Het was fight or flight (vechten of vluchten, red.), puur instinct. Ik heb gedaan wat in me opkwam. Het was heel heftig.” Zo vertelt hij tegenover De Gelderlander. Marcel heeft ook rook ingeademd en kreeg rode ogen, maar verder voelt hij zich prima ondanks de heftige gebeurtenis. Zijn jas en hemd zijn wel verloren gegaan door de vlammen.

Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht door onder andere rechercheurs van de politie.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com