Eerbetoon Marco Borsato bij GelreDome afgeplakt en tegels verwijderd - GelreNieuws.nl

Eerbetoon Marco Borsato bij GelreDome afgeplakt en tegels verwijderd

Geplaatst op 26 januari 2022, om 15:20 uur

ARNHEM – Het eerbetoon van Marco Borsato in de vorm van een plaquette en twee tegels bij het stadion GelreDome zijn verwijderd. De reden hiervan is dat Marco Borsato onder vuur ligt vanwege seksueel overschrijdend gedrag.

Op de tegels stond de naam van Marco Borsato met de naam van zijn concerten inclusief bezoekersaantallen gemeld. Het ing om tegels voor de concertreeksen Symphonica in Rosso uit 2006 en Wit Licht uit 2008, zo meldt Omroep Gelderland. Ook artiesten als Lionel Richie, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Madonna en Helene Fischer hebben een tegel in de Walk of Fame bij de hoofdingang.

Seksueel overschrijdend gedrag
De reden dat juist nu de tegels van Marco Borsato zijn verwijderd lijkt de woordvoerder van het GelreDome duidelijk. Hij doelt hiermee op het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Borsato. Er liggen een aantal aangiftes tegen hem en ook in een uitzending van BOOS werd hij genoemd over seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn rol als zangcoach bij The Voice of Holland. Dit wangedrag zou hebben plaatsgevonden bij jonge vrouwen en meisjes.

Borsato is nog niet voor de rechter verschenen. Mocht de zanger toch vrijgesproken worden, dan is het niet zeker of zijn tegel terugkeert bij de ingang. Op die vraag antwoordt de woordvoerder tegenover Omroep Gelderland: “Geen commentaar.”

foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com