Illegaal feest met honderden bezoekers in Rijswijk beëindigd - GelreNieuws.nl

Illegaal feest met honderden bezoekers in Rijswijk beëindigd

Geplaatst op 1 januari 2022, om 15:08 uur

RIJSWIJK (GLD) – De politie heeft een einde gemaakt aan een groot illegaal feest in de oude steenfabriek in Rijswijk. Ze poogde dit eerst te doen zonder geweld, maar bereiden zich wel voor op escalatie. Rond 15:45 uur ging de politiemacht richting de locatie, een shovel voorop en dertien busjes van de ME erachter.

Het feest begon afgelopen nacht in een van de loodsen van de leegstaande steenfabriek Roodvoet aan de Nederrijn. Al snel waren er honderden bezoekers uit binnen- en buitenland. Op het terrein zelf en op de rivierdijk stonden een tal van auto’s en campers geparkeerd, waarvan veel met een Belgisch, Frans of Pools kenteken. Het feest lijkt erg professioneel opgezet. Op het hoogtepunt waren er ongeveer drieduizend mensen aanwezig, zo vertelt de politie ter plekke.

In eerste instantie liet de politie het feest ongemoeid, maar sinds 13.00 uur op nieuwjaarsdag werden er via de snelweg A2 honderden agenten naar het dorp gestuurd. Rond 15:45 uur reed de politie met een shovel richting het terrein. Achter die shovel rijden zeker 12 busjes van de ME mee. Op het terrein zijn 2 mensen aangehouden door de ME deze wilde het terrein niet verlaten. Alle feestgangers waren rond 17.15 uur van het terrein af.

Een controle
De politie heeft een fuik opgezet waar alle bestuurders worden gecontroleerd op alcohol en drugs. Er is één bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed laat de politie weten. Motorrijders van de politie houden de rij in de gaten of er niet mensen tussenuit gaan.

foto’s & video: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com