Pand in Duiven maandenlang gesloten na vondst drugs en vuurwapen - GelreNieuws.nl

Pand in Duiven maandenlang gesloten na vondst drugs en vuurwapen

Geplaatst op 18 januari 2022, om 16:37 uur

DUIVEN – Eind vorig jaar heeft de politie een inval gedaan in een woning aan De Tamboer in Duiven. Bij het doorzoeken van de woning trof de politie een handelshoeveelheid softdrugs en een vuurwapen aan. Daarom is maandagochtend dit drugspand in Duiven gesloten door de gemeente. De gedwongen sluiting duurt drie maanden. De woning is tot en met 17 april 2022 gesloten.

“Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”, aldus burgemeester Huub Hieltjes

“Wie overtreding begaan heeft, is niet van belang”
De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. Zo’n maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt teniet te doen, zodat klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. “Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. Herhaling moet worden voorkomen. Wie de overtreding in de woning heeft begaan, bijvoorbeeld de eigenaar, huurder, bewoners of een derde, is daarbij overigens niet van belang.”

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. De gemeente roept de inwoners op om ook zelf aan de slag te gaan. “Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties, maar verdachte situaties ook te melden bij de politie (0900-8844). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7070). Samen kunnen we de gemeente veilig houden”, zo sluit de woordvoerder van de gemeente af.

foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com