Verward persoon loopt over spoor en kan aanstormende trein net ontwijken - GelreNieuws.nl

Verward persoon loopt over spoor en kan aanstormende trein net ontwijken

Geplaatst op 21 januari 2022, om 11:56 uur

GROESSEN – Hulpdiensten zijn vrijdagochtend opgeroepen voor een melding van een aanrijding tussen een persoon en een trein ter hoogte van de Heiliglandsestraat in Groessen. Ter plekke bleek er net geen daadwerkelijke aanrijding te zijn geweest. Wel was het treinverkeer langdurig gestremd.

De hulpdiensten rukten rond 11:00 uur groots uit na de melding van aanrijding. Onder andere een ambulance, politie, brandweer en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. Ter plaatse gaf de machinist van de trein bij de hulpdiensten aan dat er iemand op het spoor had gestaan en deze waarschijnlijk geraakt was. De brandweer heeft samen met de politie en de ambulancedienst de omgeving rond de overwegen aan de Heiliglandsestraat en de Vergertlaan afgezocht. Zelfs de traumahelikopter heeft een stuk spoor vanuit de lucht afgespeurd.

Een ooggetuige kwam melden dat de persoon net voor de trein opzij was gesprongen en het dus allemaal net goed was gegaan. Na een zoektocht in de omgeving werd er een verward persoon in de buurt aangetroffen die voldeed aan het signalement die de machinist had doorgegeven, zo laat brandweer Duiven op Facebook weten. De politie heeft zich ontfermt over deze persoon, waarna de hulpdiensten weer huiswaarts konden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com