Arrestatie na berichten op SKY vanwege productie van drugs - GelreNieuws.nl

Arrestatie na berichten op SKY vanwege productie van drugs

Geplaatst op 16 februari 2022, om 11:59 uur

NIJMEGEN – De politie heeft afgelopen maandag een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van en de productie van synthetische drugs.

De recherche kwam de man op het spoor door een CAT-onderzoek (Crime Analyse Team onderzoek) uit Gelderland-Zuid. Het onderzoek is voortgekomen uit informatie dat is verkregen uit het onderscheppen van communicatie via cryptotelefoons, ook bekend als het SKY-onderzoek. Bij dit eerste CAT-onderzoek in Gelderland-Zuid werd er onderzoek gedaan naar deze onderschepte communicatie en de gebruikers van het platform. Hierbij werd onderzocht of er sprake was van strafbare feiten.

Begin vorig jaar slaagden opsporingsdiensten bij het SKY-onderzoek erin om toegang te verkrijgen tot miljoenen berichten van gebruikers van het platform Sky ECC en versleutelde berichten van criminele organisaties ‘live’ konden meelezen. De server van Sky ECC werd vorig jaar maart offline gehaald en in beslag genomen door de Nederlandse autoriteiten. Berichten op de server zijn vervolgens bij het CAT-onderzoek onderzocht en dit leidde naar de, inmiddels aangehouden, man.

foto boven: Politie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com