Explosieven tot ontploffing gebracht in Renkum - GelreNieuws.nl

Explosieven tot ontploffing gebracht in Renkum

Geplaatst op 14 februari 2022, om 13:37 uur

RENKUM – De politie heeft, samen met de explosievenopruimingsdienst (EOD) explosieven onschadelijk gemaakt. Ze hebben dit laten exploderen in een land naast de Telefoonweg in Renkum.

De politie kreeg de melding van de explosieven, die vermoedelijk afkomstig waren uit de tweede wereldoorlog en rukten daarop uit samen met de EOD. Binnen de gemeente Renkum mag men niet zoeken met een metaaldetector, of een ander voorwerp waarmee explosieven gevonden kunnen worden. Dat is vastgesteld binnen de algemene plaatselijke verordening (APV). Daarom wilde de politie ter plekke ook niet vertellen waar de explosieven waren aangetroffen. “Wij willen anderen niet aanmoedigen om een locatie te hebben om te zoeken.” Het enige wat de agenten wilden vertellen was dat het wel binnen de gemeente Renkum was.

Wie de melding gemaakt heeft van de aangetroffen explosieven of wie ze gevonden hebben, is niet bekend. Agenten benadrukten ter plekke dat, mocht men toch illegaal zoeken met een metaaldetector en explosieven aantreffen, hier ook anoniem melding van kunnen maken.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com