Politie schiet bewoner AZC neer die voor dreigende situatie zorgt - GelreNieuws.nl

Politie schiet bewoner AZC neer die voor dreigende situatie zorgt

Geplaatst op 2 februari 2022, om 06:49 uur

HARDERWIJK – Bij een incident bij het AZC in Harderwijk, aan de Graaf Ottolaan, heeft de politie dinsdagmiddag schoten gelost. Een man zorgde voor een dreigende situatie. De man is neergeschoten en gewond geraakt.

De agenten reageerden in het begin van de middag op een melding dat de openbare orde werd verstoord. Ter plaatse troffen ze een man aan die met stenen gooide en een steekwapen had. Na waarschuwingen en het lossen van waarschuwingsschoten bleef de situatie gevaarlijk. Daarop is door de politie gericht geschoten. De man, een bewoner van het AZC Harderwijk, raakte hierbij gewond aan zijn benen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en wordt door de politie beschouwd als verdachte. Tijdens dit incident is er geen sprake geweest van een onveilige situatie voor de omgeving.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar het incident en zal de man, wanneer dat mogelijk is, verhoren. Daarnaast doet de Forensische Opsporing sporenonderzoek ter plaatse. De Rijksrecherche onderzoekt zoals gebruikelijk het vuurwapengebruik door de politie.

Misschien zijn er mensen die iets hebben gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Neem in dat geval contact op met de politie via 0900-8844.

foto’s: Persbureau Heitink

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram