Man aangehouden op A50 na willen uitvoeren van bedreigingen - GelreNieuws.nl

Man aangehouden op A50 na willen uitvoeren van bedreigingen

Geplaatst op 2 februari 2022, om 08:26 uur

APELDOORN РDe politie heeft dinsdagavond een voertuig achtervolgt, waarna de achtervolging eindigde op de A50 ter hoogte van Apeldoorn. De verdachte spuugde na zijn aanhouding een agent in zijn gezicht De snelweg was tijdelijk afgesloten.

De politie kreeg die avond een zogenaamde hit van een ANPR-camera. Die camera had het kenteken van de verdachte Golf herkend. In de auto zou een 21-jarige man uit Abcoude zitten die bedreigingen zou hebben geuit naar iemand en onderweg was om deze bedreiging uit te voeren, zo laat de politiewoordvoerder weten.

Een ANPR-camera scant kentekens en controleert of eigenaren nog worden gezocht worden voor openstaande boetes, voor andere misdrijven of dat justitie ze nog zoekt.

Crash
Na het krijgen van een stopteken, ging de bestuurder er direct vandoor. Waarom hij op de vlucht sloeg, is niet bekend. Hij heeft hierbij een politievoertuig geramd. Volgens getuigen waren er ongeveer tien politievoertuigen bij de achtervolging betrokken, ook was de snelweg tussen Vaassen en Apeldoorn tijdelijk dicht. Uiteindelijk kwam de verdachte met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand.

De politie heeft een drugstest afgenomen bij de man, zo meldt Omroep Gelderland. Ook spuugde hij een agent in zijn gezicht, waarna hij een spuugmasker over zijn hoofd kreeg. In de politieauto ging de man weer door het lint en moesten meerdere agenten de man weer onder controle brengen. Uiteindelijk kon de man overgebracht worden naar het politiebureau.

Zowel de politieauto als de auto van de verdachte moesten worden afgesleept. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com