Agenten lossen schoten bij aanhouding van twee verdachten - GelreNieuws.nl

Agenten lossen schoten bij aanhouding van twee verdachten

Geplaatst op 16 maart 2022, om 17:43 uur

APELDOORN – Op de Warenargaarde in Apeldoorn hebben agenten waarschuwingsschoten gelost vanwege een aanhouding van twee personen, zo maakt de politie woensdagmiddag bekend.

De agenten wilden twee personen aanhouden, een 26-jarige man uit Apeldoorn en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, toen er een dreigende situatie ontstond waarbij er door de politie werd geschoten. Niemand raakte gewond.

Waarschuwingsschoten gelost
De 35-jarige man stond gesignaleerd en werd door justitie gezocht aangezien hij niet was teruggekeerd van verlof. Er was informatie dat de man mogelijk in een woning aan de Warenargaarde was. Even na 16:30 uur kwam de man inderdaad naar buiten, samen met de 26-jarige Apeldoorner. Toen de twee bij hun voertuig aankwamen wilden agenten overgaan tot de aanhouding van de voortvluchtige man. Uiteindelijk zette hij het op een lopen.

De andere man reed met de auto op agenten en een politievoertuig in. Daarop zijn waarschuwingsschoten gelost. De twee zijn direct daarna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het duo zit vast en het verdere onderzoek loopt, zo meldt de politie.

Omstanders vertellen dat de politie vier waarschuwingsschoten gelost zouden hebben op de locatie, wat niet ver van het winkelcentrum De Egelantier in de Apeldoornse wijk De Maten ligt. Er liggen meerdere hulzen bij de auto en in de berm. Veel omwonenden en andere nieuwsgierige mensen zijn op het incident afgekomen.

foto’s: Persbureau Heitink