Arnhem kondigt noodbevel af rond de wedstrijd Vitesse – AS Roma - GelreNieuws        

Arnhem kondigt noodbevel af rond de wedstrijd Vitesse – AS Roma

Geplaatst op 9 maart 2022, om 19:24 uur

ARNNHEM – De burgemeester van Arnhem heeft voor donderdag 10 maart 12.00 uur tot 11 maart 05.00 uur een noodverordening afgekondigd voor het horecaconcentratiegebied in de Arnhemse binnenstad. De burgemeester wil hiermee voorkomen dat supporters van de harde kern van AS Roma en Vitesse, die ’s avonds spelen in het kader van de UEFA Conference League, zich met elkaar vermengen en de confrontatie aangaan waardoor er ernstige verstoringen van de openbare orde voordoen.

Voor het bijwonen van de wedstrijd tussen Vitesse en AS Roma zijn circa 22.000 kaarten aan Vitesse en ruim 1.000 kaarten aan AS Roma voor het uitvak verkocht. Onder de supporters van AS Roma bevinden zich zo’n 150 harde kernsupporters. De verwachting is dat zij, om zoveel mogelijk buiten de aandacht van de politie te blijven, niet naar het meeting point zullen gaan. Zij zullen zich voor de wedstrijd in bars en cafés willen verzamelen in het horecaconcentratiegebied (pdf, 428kB) in de binnenstad van Arnhem en vanuit daar op eigen gelegenheid naar het stadion gaan. Na de wedstrijd zullen de (harde kern-) supporters van AS Roma naar verwachting wederom de horeca willen opzoeken.

Er zijn aanwijzingen dat de harde kern supporters de confrontatie met de supporters van de harde kern van Vitesse niet uit de weg zullen gaan wat vervolgens tot zeer ernstige verstoring van de openbare orde kan leiden. Op basis van de noodverordening is het eenieder die door voertuig(en), kleding, uitrusting, meegevoerde voorwerpen of gedraging(en), zich manifesteert als deelnemer aan de verzameling van voetbalsupporters – niet zijnde supporters van Vitesse – verboden zich op te houden in het horecaconcentratiegebied en verplicht zich te begeven naar het meeting point aan de Rijnkade dat vanaf 14.00 uur is geopend. Vanaf daar zullen zij zich op aanwijzing van de politie moeten (laten) vervoeren naar stadion Gelredome. Voor Vitesse-supporters is het verboden zich op de Rijnkade te begeven

Tekst loopt door onder de advertentie

Burgemeester Ahmed Marcouch: ”Het bereiken van de volgende ronde in de UEFA Conference League is een bijzonder prestatie van Vitesse. Het belooft een prachtige spannende voetbalavond te worden in een nagenoeg uitverkocht Gelredome. Ik zal niet toestaan dat deze avond wordt verpest door relschoppers die goedwillende supporters en bezittingen van ondernemers en bewoners in de binnenstad in gevaar brengen. Met de noodverordening kunnen we hen beschermen en zo volop van deze bijzondere wedstrijd genieten.”