Man (64) meerdere keren overreden, vrouw aangehouden

Geplaatst op 19 maart 2022, om 19:44 uur

EDE – De politie heeft zaterdag een 36-jarige vrouw uit Ede aangehouden na een aanrijding met dodelijke afloop. Door de aanrijding raakte een 64-jarige man uit Gaanderen zwaargewond. Hij overleed later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart.

De hulpdiensten kregen even voor 17.00 uur de melding over een aanrijding op een parkeerplaats aan de Halte in Ede. Zij troffen hier een zwaargewonde man. De veroorzaker van de aanrijding zou zijn weggereden. Er werd direct begonnen met het reanimeren van het slachtoffer. Vanwege de ernst van het letsel werd een traumahelikopter opgeroepen. De man werd met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed.

Uitvoerig onderzoek
De politie startte meteen een uitgebreide zoekactie naar de mogelijke veroorzaker van het ongeval. Hiervoor werd ook een alertering via Burgernet opgestart. Verder werd op de plaats van de aanrijding direct een sporenonderzoek gestart en werden getuigen gehoord. Deze zijn gehoord door de politie. De gezochte auto, een grijze Ford Fiësta, werd later die dag aangetroffen op de Schaapsweg. Een 36-jarige vrouw uit Ede is aangehouden en ingesloten.

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat de vrouw de man vermoedelijk opzettelijk heeft aangereden. Aanleiding zou mogelijk een aanrijding kunnen zijn geweest op de parkeerplaats. Getuigen zeggen dat het slachtoffer meerdere keren is overreden, maar de politie wilt dat niet bevestigen vanwege het lopend onderzoek. Wat ze wel willen melden is dat de vrouw wordt verdacht van doodslag.

Tekst loop door onder de advertentie:

Getuigen gezocht
Het incident heeft veel indruk gemaakt op de mensen die getuigen waren. Zij kunnen slachtofferhulp krijgen. De politie roept de politie mensen op zich te melden die camerabeelden van de aanrijding mogelijk hebben opgenomen dan wel getuigen die de betreffende auto na de aanrijding hebben zien rijden of het ongeval hebben zien gebeuren.

Beeldmateriaal
Op social media gaat een filmpje rond van de reanimatie van het slachtoffer. Dringende verzoek is om dergelijke filmpjes niet te delen en direct te verwijderen. Het is zeer pijnlijk voor de nabestaanden.

Foto’s Luke Beens/Persbureau Heitink