Ravage na ernstig ongeval met vrachtwagen op knooppunt A12 – A50 Arnhem - GelreNieuws.nl

Ravage na ernstig ongeval met vrachtwagen op knooppunt A12 – A50 Arnhem

Geplaatst op 31 maart 2022, om 05:49 uur

ARNHEM – Op knooppunt Waterberg, de snelweg-lussen tussen de A12 en de A50, in Arnhem heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ernstig ongeval plaatsgevonden met een vrachtwagen. De ravage is groot.

Rond 2.45 uur gebeurde het ongeluk. De vrachtwagenchauffeur reed op de A50 vanuit Apeldoorn en nam de lus van A12 richting Utrecht. Echter ging het hier mis en klapte de chauffeur met de vrachtwagen en zijn trailer door de vangrail heen en belande op zijn kop in de lus van de A12 naar de A50 Apeldoorn.

De vrachtwagenchauffeur zat op zijn kop bekneld in zijn trailer. De brandweer is de nodige tijd bezig geweest om hem te bevrijden. Artsen die normaal gesproken met de traumahelikopter komen, kwamen ter plaatse met de auto.

De chauffeur raakte zwaargewond en is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Ravage
Op het knooppunt Waterberg is door het ongeluk een grote ravage. De vrachtwagen en trailer zaten geladen met slachtafval, wat op de snelweg is belandt. Ook is de vangrail volledig door midden en de vrachtwagen ligt op zijn kop tussen de twee snelwegen.

Hoelang de bergingswerkzaamheden duren en de reparatie van de berm en de vangrail is niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat de ochtendspits hinder zal ondervinden van dit ernstige ongeval.

Foto’s & video Roland Heitink & Jean-Marc Regelink – Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com