Speciale uitruk: Brandweer Dieren laat ooievaar landen bij vrijwilliger thuis - GelreNieuws.nl

Speciale uitruk: Brandweer Dieren laat ooievaar landen bij vrijwilliger thuis

Geplaatst op 1 maart 2022, om 21:22 uur

DIEREN – De vrijwilligers van de brandweer in Dieren hebben dinsdagavond een hele speciale uitruk gehad; ze moesten een ooievaar zetten bij hun collega die pas vader is geworden.

Brandweervrijwilliger Marco Schurink en zijn vrouw Manon kregen enkele weken geleden een dochter. Nina kwam op 14 februari, Valentijnsdag, ter wereld. Traditiegetrouw zetten brandweerlieden enige tijd later een ooievaar bij de kersverse ouders.

Met zwaailicht en sirene de straat in
Daarom rukte de brandweer van Dieren deze avond met alle wagens van de kazerne uit naar de Spechtlaan in Dieren. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker en de first responder wagen kwamen de straat inrijden, zoals dat in deze situatie hoort: met zwaailicht en sirene. Heel wat mensen uit de straat kwamen kijken, vanuit huis of op straat. Sommige mensen schrokken van de actie omdat ze dachten dat er iets aan de hand was in de straat. De actie kreeg veel steun en mensen vonden het erg leuk en mooi om te zien.

Nadat de ooievaar met onder andere een hoogwerker was geplaatst op het dak, en de felicitaties aan de kersverse ouders naderhand, keerde de vrijwilligers weer terug naar de kazerne.

foto’s en video: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com