Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen: “Het gaat waarschijnlijk om een V1” - GelreNieuws.nl

Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen: “Het gaat waarschijnlijk om een V1”

Geplaatst op 23 maart 2022, om 13:55 uur

KLARENBEEK – Langs de Zutphenseweg in Klarenbeek is defensie woensdag volop onderzoek aan het doen nadat er een waarschijnlijk explosieven uit de tweede wereldoorlog gevonden zijn in een weiland. Door een omstander wordt gesuggereerd dat dit gaat om een V1 explosief.

Woensdagochtend vanaf 07:00 uur is een onderzoek in volle gang nadat er een vondst werd gemeld. Ter plekke wordt in het weiland gegraven en worden er brokstukken omhoog gehaald. Een omstander, Henri Brekveld, vertelt dat hij de vondst gedaan heeft nadat zijn vader erover vertelde. De man laat weten dat het vermoedelijk gaat om een Duitse V1. In 2020 werd er een V1 even verderop aangetroffen in Wilp langs de snelweg. Daar werd destijds het hele dorp ontruimd vanwege de veiligheid.

Linda Simons, woordvoerster van de Gemeente Voorst, laat weten dat de gemeente, samen met de EOD, onderzoek doet naar gemelde explosieven die vermoedelijk uit de tweede wereldoorlog afkomen. Bij navraag of het daadwerkelijk om een V1 gaat, kan zij dit echter nog niet bevestigen. “Eind van de dag verwachten we met een update te komen over wat er gevonden is.”

foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com