Zes arrestaties bij reeks invallen in drugsonderzoek Arnhem - GelreNieuws.nl

Zes arrestaties bij reeks invallen in drugsonderzoek Arnhem

Geplaatst op 15 maart 2022, om 11:08 uur

ARNHEM – Op meerdere locaties in en rond Arnhem zijn dinsdag doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen. Zes personen zijn aangehouden. Ook zijn meerdere vuurwapens, auto’s, goederen en administratie in beslag genomen.

Het onderzoek is gestart na onderschepte cryptocommunicatie. Na de grootscheepse actiedag van vandaag gaat het onderzoek verder.

Doorzoekingen
Bij de actiedag zijn naast politie en OM ook belastingdienst, douane en defensie betrokken. Ook heeft het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen geholpen met honden die speuren naar verdovende middelen, vuurwapens en geld.

Locaties
De zes mannen die zijn aangehouden zijn in de leeftijd van 31 tot en met 50 jaar en zijn afkomstig uit Arnhem.

Naast woningen en bedrijfspanden in Arnhem zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht in Lathum en Amsterdam. Op meer dan 25 locaties zijn invallen en doorzoekingen gedaan.

Ondermijning
Bij drugs- en vuurwapencriminaliteit spreken we over ondermijning. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com