Achtervolging eindigt in akkerland, waarschuwingsschoten gelost - GelreNieuws.nl

Achtervolging eindigt in akkerland, waarschuwingsschoten gelost

Geplaatst op 11 april 2022, om 02:49 uur

HOOG-KEPPEL – Een achtervolging is zondag laat in de avond geëindigd in een akkerland aan de Jonker Emielweg in Hoog-Keppel. De politie loste twee waarschuwingsschoten om de bestuurder aan te houden.

Aan het einde van de avond kreeg de politie een melding van een serieuze dreiging. Wat deze dreiging precies inhoud kon de politie zondagnacht nog niet zeggen. Agenten rukten groots uit en droegen zware kogelwerende vesten. Vanaf de Doesburgsedijk begon de achtervolging, waarna deze door Doesburg en Angerlo ging. Vervolgens reed de vluchtauto op de Jonker Emielweg richting de Rijksweg N317. Eenmaal daar besloot hij 180 graden te draaien en ging hij terug de Jonker Emielweg op.

Schoten gelost
Echter kwam daar ook al een nieuwe politiewagen aan, waarna hij geen kant meer op kon. De bestuurder reed nog een akkerland in, maar kwam muurvast te staan. Vervolgens stapte hij uit en zette het op een lopen. Daarom besloot een agent twee waarschuwingsschoten te lossen, waarna de bestuurder zich overgaf.

De man uit Doesburg is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Vermoedelijk komt de politie maandag met meer informatie naar buiten.

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com