Arrestatie voor 100 woninginbraken in omgeving Arnhem en Velp - GelreNieuws.nl

Arrestatie voor 100 woninginbraken in omgeving Arnhem en Velp

Geplaatst op 7 april 2022, om 15:02 uur

ARNHEM/VELP – De politie heeft woensdagavond in Arnhem een 39-jarige man uit Albanië aangehouden in een onderzoek naar een groot aantal woninginbraken. Dat meldt de politie donderdagmiddag.

In totaal kwamen er bij de politie het afgelopen anderhalf jaar meer dan honderd aangiftes binnen uit de omgeving van Arnhem en Velp. De werkwijze bij die inbraken was veelal identiek: er werden gaatjes geboord om zo toegang te krijgen tot de woningen.

De aangehouden man kan mogelijk met een groot deel van de inbraken of pogingen daartoe in verband worden gebracht.

Maak het inbrekers lastig
Bij de inbraakmethode worden in de stijl ter hoogte van raam- of deurboompjes gaatjes geboord. Ramen en deuren die niet met een slot zijn afgesloten geven inbrekers eenvoudig de kans via het geboorde gat de sluiting openen. U kunt dit voorkomen door raam- en deurboompjes met sloten aan te brengen.

Verder maakt u het inbrekers lastig met bijvoorbeeld voldoende buitenverlichting en tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis, waarmee de verlichting telkens op andere tijdstippen aan en uit gaat. Ziet u dat er ergens wordt ingebroken? Bel dan direct 112 zodat de politie in actie kan komen. Meer tips en informatie vindt u op deze speciale themapagina van de politie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com