Auto ontploft terwijl man zijn voertuig probeert te starten: één gewonde - GelreNieuws.nl

Auto ontploft terwijl man zijn voertuig probeert te starten: één gewonde

Geplaatst op 20 april 2022, om 11:07 uur

BEUNINGEN – Op de Korhoenlaan in Beuningen is woensdagochtend een auto ontploft. De eigenaar zat in de auto en raakte gewond. De schade is fors en de brokstukken liggen tientallen meters om de auto heen.

Het incident gebeurde rond 09:55 uur, waarna de politie, brandweer, twee ambulances en de traumahelikopter met spoed werden opgeroepen. De traumahelikopter is tijdens het vliegen gecanceld. Er zat iemand in het voertuig op het moment dat de auto ontplofte. De auto bleek niet in brand te staan, maar de schade was wel enorm. Ook de directe buren hebben schade opgelopen, waaronder bij de kozijnen van de deuren en ramen. Verschillende auto-onderdelen zijn tientallen meters verder terecht gekomen. De brandweer controleert het dak van een woning op schade door onderdelen van de auto.

Lekkende gasfles in kofferbak
De brandweer vertelt dat de eigenaar van de auto deze probeerde op te starten. In de kofferbak lag een gasfles, die vermoedelijk de hele nacht al aan het lekken was. Door het starten van de auto werd het gelekte gas ontstoken en ontplofte de auto. De laadklep met de achterruit is over een andere woning gevlogen en bij de overburen terechtgekomen, deels in de tuin en deels op het dak.

De eigenaar raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was de enige die direct in de buurt van de auto was, zo verklaarde de brandweer.

foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com