DRONEBEELDEN: Grote ravage na zeer grote brand in Erichem - GelreNieuws.nl

DRONEBEELDEN: Grote ravage na zeer grote brand in Erichem

Geplaatst op 24 april 2022, om 14:46 uur

   ERICHEM – Na de zeer grote brand gisteren in Erichem is de schade met een drone vastgelegd. De enorme ravage is daardoor goed te zien.

De brand begon zaterdagmiddag na het middaguur, rond 12:40 uur, en werd door de wind flink aangewakkerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog het dak uit. De brandweer had daarom massaal opgeschaald om het vuur onder controle te krijgen. Ook brandweerlieden uit de Veiligheidsregio’s Utrecht en Zuid-Holland zuid werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Acht panden betrokken
Uiteindelijk vielen vier loodsen en vier woningen ten prooi aan de brand, zo meldde de woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De brandweer bestreed de brand met zeker 60 eenheden waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers, politiehelikopter, ambulances en ondersteunend materieel. Vier personen zijn vanwege rookinhalatie door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te gaan.

De Veiligheidsregio kan zondag alleen zeggen dat de brand begon in opgestapelde kratten die buiten op het terrein stonden. Hoe het kan dat de kratten in brand vlogen, is onbekend.

foto’s: Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com