Flinke dumping van drugsafval in Nijmegen: 50 vaten - GelreNieuws.nl

Flinke dumping van drugsafval in Nijmegen: 50 vaten

Geplaatst op 12 april 2022, om 05:50 uur

NIJMEGEN/MALDEN – Maandagavond werden omstreeks 23.30 uur meerdere jerrycans en vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt aan de Burchtselaan tussen Nijmegen en Malden. De politie doet onderzoek.

Een voorbijganger zag twee voertuigen staan nabij de Westerkanaaldijk. Bij het zien van de man reden beide voertuigen weg. Ze lieten meerdere jerrycans, dozen en vaten achter op de weg. Ook lag er een plas vloeistof over het wegdek. De voorbijganger rook een vieze, penetrante geur. Hij liet een automobilist stoppen zodat hij de locatie door kon geven aan de politie.

De politie schakelde de brandweer en de omgevingsdienst in. Vanwege de windrichting hoefde de Westerkanaaldijk niet afgesloten te worden. De Burchtselaan werd afgesloten. De brandweer nam monsters van de gelekte vloeistof. De voorbijganger en automobilist werden nagekeken door ambulancepersoneel, omdat zij de stof mogelijk ingeademd hadden. Geen van beiden hoefde naar het ziekenhuis, maar kregen wel het advies bij gezondheidsklachten een arts te raadplegen.

De brandweer laat weten dat er zo’n 50 vaten, variërend van 5 tot en met 100 liter inhoud, gedumpt zijn. Een van de 100 liter vaten was gaan lekken. Uit de genomen monsters blijkt het vat een loge stof te bevatten.

De vaten zijn door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en opgeslagen. De Forensische Opsporing van de politie doet verder onderzoek naar de inhoud en herkomst van de vaten.

Foto’s Sanne Peters/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com