Man (22) die werd opgepakt na waarschuwingsschoten had een vuurwapen - GelreNieuws.nl

Man (22) die werd opgepakt na waarschuwingsschoten had een vuurwapen

Geplaatst op 11 april 2022, om 13:17 uur

HOOG-KEPPEL – De man die zondag aan het eind van de avond in Hoog-Keppel werd opgepakt na een achtervolging, had een vuurwapen bij zich. De politie loste aan het einde van de achtervolging daarom ook waarschuwingsschoten.

Dat meldt de politie aan Omroep Gelderland. Het gaat om een 22-jarige uit Doesburg. Hij had iemand gedreigd met een vuurwapen en ging er vandoor. Agenten rukten groots uit na de melding en droegen zware kogelwerende vesten. Vanaf de Doesburgsedijk in dieren begon de achtervolging, waarna deze door Doesburg en Angerlo ging. Vervolgens reed de vluchtauto op de Jonker Emielweg richting de Rijksweg N317. Eenmaal daar besloot hij 180 graden te draaien en ging hij terug de Jonker Emielweg op.

Schoten gelost
Echter kwam daar ook al een nieuwe politiewagen aan, waarna hij geen kant meer op kon. De bestuurder reed nog een akkerland in, maar kwam muurvast te staan. Vervolgens stapte hij uit en zette het op een lopen. Daarom besloot een agent twee waarschuwingsschoten te lossen, waarna de bestuurder zich overgaf. Na zijn aanhouding is op de akker het vuurwapen gevonden.
Kijk naar beelden van de plek van de aanhouding:

Volgens de politie tegenover Omroep Gelderland wordt de man verdacht van het voorhanden hebben van een vuurwapen, bedreiging en het veroorzaken van gevaar op de weg. De Doesburger zit nog vast.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com