NS: vanwege storing rijden er vandaag geen treinen meer - GelreNieuws        

NS: vanwege storing rijden er vandaag geen treinen meer

Geplaatst op 3 april 2022, om 12:45 uur

NEDERLAND – Door een grote technische storing bij de NS rijden er vanavond en vannacht geen treinen meer. De storing is inmiddels opgelost maar vanwege de nasleep is het niet mogelijk dat de treinen weer gaan rijden.

“Hoewel de oorzaak van de storing inmiddels verholpen is, is de impact groot. Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdatet worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht”, schrijft de NS is een persbericht. De vervoerder biedt zijn excuus aan voor alle ongemak. De verwachting is dat morgen de treinen weer rijden.

Onjuist reisadvies
Vanwege de storing toonde de reisplanner vandaag ook veel onjuiste reisadviezen. Ook was het urenlang niet mogelijk om actuele reisinformatie op stations te laten zien. Inmiddels is op de stations de informatie weer hersteld, laat de NS weten.

Volgens de vervoerder is het onduidelijk hoelang de storing nog zal duren. “We werken hard aan herstel, maar helaas is nu nog niet te zeggen hoelang deze situatie zal duren”, staat op hun site.

De NS adviseert om niet op reis te gaan. Wie al onderweg is, moet ander vervoer zoeken en de reis plannen via de 9292-app.

Er worden geen bussen ingezet omdat er niet voldoende zijn voor heel Nederland, zegt een woordvoerder. “In een bus passen vijftig mensen, in een gemiddelde intercity duizend.” Bussen van vervoerder Arriva rijden wel. De vervoerder laat op Twitter weten dat de bussen overvol zitten. “Helaas moeten wij hierdoor haltes overslaan.”