Politieauto geramd bij achtervolging in Arnhemse woonwijk, agent gewond - GelreNieuws.nl

Politieauto geramd bij achtervolging in Arnhemse woonwijk, agent gewond

Geplaatst op 11 april 2022, om 18:12 uur

ARNHEM – In Arnhem-Zuid heeft maandagmiddag een achtervolging plaatsgevonden. Hierbij is een politiewagen beschadigd geraakt en een agent gewond geraakt. Dat meldt de politie maandagavond.

Het incident begon in Arnhem-Noord rond 15.30 uur. Agenten zagen een auto die ze niet vertrouwde en wilde hem staande houden voor een controle. Bij een stopteken ging echter de verdachte met zijn auto er vandoor. De achtervolging begon in Arnhem-Noord en ging door Malburgen heen. Agenten zagen op een gegeven moment het voertuig rijden op de Waterlelielaan te Arnhem en wilden het voertuig blokken. Hierop reed de verdachte tegen het politieauto aan.

De achtervolging ging verder over de Huissensestraat richting het RDW aan de Ir Molsweg. Daar kond de politie het voertuig klem rijden en de verdachte aanhouden. Het gaat om een 22 jarige man uit Rotterdam.

De verdachte wordt verdacht van het handelen van verdovende middelen, rijden onder invloed, gevaar of hinder veroorzaken en poging doodslag. Met de collega in het dienstvoertuig gaat het goed, maar raakte licht gewond.

Foto’s Roland Heitink/ Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com