Dit weekend al 45 automobilisten onder invloed van de weg gehaald - GelreNieuws.nl

Dit weekend al 45 automobilisten onder invloed van de weg gehaald

Geplaatst op 8 mei 2022, om 12:29 uur

GELDERLAND – Dit weekend zijn er 45 automobilisten van de weg gehaald door de politie die onder invloed waren van alcohol of drugs. Dat maakt de politie bekend.

Een Pool (43) maakte het volgens de politie wel heel bont in Niftrik, bij een blaastest kwam eruit dat hij wel vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Op de Oude Veerweg in Arnhem is een 38-jarige van de weg gehaald met alcohol achter het stuur. Vermoedelijk was hij ook nog is onder invloed van drugs, hiervoor is een bloedtest afgenomen.

Daarnaast zijn er in de gemeente Zutphen dit weekend 5 automobilisten van de weg gehaald, in zowel Ede als Nijmegen 4. En ook automobilisten in Brummen, Doetinchem, Elst en Zevenaar zijn gepakt.

,,Het aantal is niet explosief hoger dan in andere weekenden. Nu er geen coronaregels meer zijn en mensen weer volop naar verjaardagen en festivals gaan en uitgaan, zien we het sowieso weer meer gebeuren. In hetzelfde weekend vorig jaar, toen er nog coronaregels waren, werden 34 mensen in een weekend van de weg gehaald wegens rijden onder invloed.”, zo zegt de politiewoordvoerder aan De Gelderlander.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com