Dode bij aanrijding met motorrijders Marechaussee

Geplaatst op 30 mei 2022, om 11:47 uur

SCHERPENZEEL – Op de Barneveldsestraat (N802) ter hoogte van de Gooswilligen in Scherpenzeel heeft maandagochtend een dodelijke aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en twee motorrijders van de Koninklijke Marechaussee. Dit bevestigt de politiewoordvoerder.

De aanrijding werd rond 10:00 uur gemeld, waarna alle hulpdiensten met spoed uitrukten. Ook de traumahelikopter kwam naar het incident. Volgens omstanders stak de fietser de N802 over toen de motorrijders van de Kmar met zwaailicht en sirene aan kwamen rijden. De motorrijders hebben nog gepoogd uit te wijken en een noodstop te maken, zo meldden omstanders, maar dit mocht niet meer baten. Zij kwamen in botsing met de fietser. Alle hulp werd ingezet voor de fietser, maar dit mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plekke.

Voor zover bekend raakten de motorrijders niet gewond. Wel zijn zij hevig geschrokken en worden zij opgevangen. De verkeersongevallenanalyse van de politie gaat onderzoek verrichten naar het ongeval, met behulp van een drone.

foto’s: Persbureau Heitink