Draaidagen van televisieserie ‘Bureau Arnhem’ in volle gang - GelreNieuws.nl

Draaidagen van televisieserie ‘Bureau Arnhem’ in volle gang

Geplaatst op 9 mei 2022, om 21:00 uur

ARNHEM – Na het succes van de politieseries: Bureau 040, Bureau Burgwallen en Bureau Hofstad, komt nu ook Arnhem met een eigen negendelige televisieserie, gepresenteerd door programmamaker Ewout Genemans. Nu zitten de eerste paar draaidagen van Bureau Arnhem erop. Hierbij een klein voorproefje van wat er allemaal bij komt kijken.

Door Nina Peters

De serie wil laten zien hoe divers het politiewerk daadwerkelijk is en dat het ook maar ‘normale burgers’ zijn, die verscholen zitten achter hun pak. De uitzendingen zullen eind dit jaar te zien zijn op RTL 4.

Een soort doordraaisysteem
Binnen het programma komen er in totaal zes agentenduo’s voor. Zo zijn Stefan Klijnhout en Sjors de Goeijen, hoofdagenten van het basisteam uit Arnhem-Zuid, als een vast koppel geselecteerd. De twee hoofdagenten wonen niet elke draaidag bij, want het programma maakt gebruik van een soort doordraaisysteem, waarin alle koppels met enige regelmaat een draaidag hebben.

Een grote camera hijgend in je nek
Voor de politie is de komst van het programma, met de daarbij komende media-aandacht, natuurlijk een verandering in hun dagelijks werkveld. Zo bevestigd Stefan Klijnhout: “In het begin moest ik wennen aan het feit dat je ineens met vier personen in de auto zit, normaal gesproken zit je met z’n tweeën. Plus dat die grote camera altijd in de buurt van je is of achter je staat.”

Ewout’s bijdrage aan het programma
Het politieteam is erg positief over de komst van Ewout en hij valt goed binnen de groep. Ewout’s taak binnen de serie is simpel gezegd: het aan elkaar praten van het programma. Daarnaast loopt hij met de agenten mee en stelt tussendoor vragen. Eén van de deelnemers stelt vast: “Het is niet het geval dat bepaalde incidenten opnieuw worden gedaan voor de camera. Het politiewerk dat wij dagelijks doen, wordt ook zo in beeld gebracht.”

Een stad met veel gezichten
De politie licht op hun site toe dat Arnhem een stad is met vele gezichten, wat het, volgens de hoofdagenten van het basisteam uit Arnhem-Zuid, juist zo interessant maakt om mee te draaien bij het politieteam in Arnhem. Natuurlijk heeft Ewout een aantal seizoenen gedraaid in Eindhoven, Den Haag en Amsterdam, maar “wij hebben eigenlijk alles wat de grote stad heeft, alleen dan in een kleiner formaat.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com