Ernstig ongeval bij Doorwerth: Automobilist in zorgwekkende toestand

Geplaatst op 12 mei 2022, om 02:12 uur

DOORWERTH – Op de Rijksweg N225 bij Doorwerth heeft woensdag laat in de avond een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Één persoon raakte zwaargewond.

Rond 23.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd, waaronder meerdere brandweerwagens en de traumahelikopter. Een auto was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en met de zijkant van het voertuig hard tegen een boom tot stilstand gekomen. Het autowrak was dusdanig beschadigd, dat de brandweerlieden het voertuig met de brandweerwagen en een lang touw van de boom losgetrokken heeft om het slachtoffer te kunnen bevrijden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zorgwekkende toestand
De hulpverleners hebben ruim een uur intensief gewerkt om het slachtoffer uit zijn benarde positie te krijgen. Het slachtoffer is uiteindelijk ter plekke behandeld, waarna het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. Het slachtoffer, de enige inzittende van de auto, verkeert in zorgwekkende toestand, zo meldt de politie ter plekke.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de toedracht van dit eenzijdige ongeval. Naar verwachting zit de weg nog tot zeker 02:30 uur dicht.

foto’s: Persbureau Heitink