Verdachte en slachtoffer schietpartij Arnhem kennen elkaar niet: verdachte op A12 aangehouden

Geplaatst op 17 mei 2022, om 11:46 uur

ARNHEM – Maandagmiddag raakte een vrouw aan de Kinkelenburglaan in Arnhem gewond bij een schietincident. De verdachte zou in zijn auto zijn gestapt en weggereden, agenten konden de dader later aanhouden. Er is nog geen relatie vastgesteld tussen de verdachte en het slachtoffer, zo vertelt de politiewoordvoerder.

Na de melding is het slachtoffer door de politie in haar woning aangetroffen en aanspreekbaar door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op basis van het duidelijke signalement van de man en zijn auto is hij een half uur na de melding bij een gezamenlijke politieactie klemgereden op de A12 bij Veenendaal en aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Zoetermeer. Hij wordt verdacht van poging moord/doodslag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onderzoek
Het onderzoek naar de toedracht van dit schietincident loopt. Op dit moment is nog geen relatie vastgesteld tussen de verdachte en het slachtoffer, alle scenario’s worden nog opengehouden. Er wordt sporenonderzoek verricht en daarnaast worden betrokkenen en getuigen gehoord.

foto’s: Persbureau Heitink