Brand bij appartementencomplex in Bemmel na blikseminslag - GelreNieuws.nl

Brand bij appartementencomplex in Bemmel na blikseminslag

Geplaatst op 20 juni 2022, om 10:21 uur

BEMMEL – In de nacht van zondag op maandag is er brand uitgebroken na blikseminslag in een appartementencomplex aan de Warmoeshof in Bemmel.

Even voor 00.00 uur kwam de melding binnen van een dakbrand. Kort daarvoor werd er een enorme knal gehoord van het onweer. De bliksem was ingeslagen in de liftschacht waarbij er een uitslaande brand ontstond.

Bewoners van het complex belde de hulpdiensten na de enorme knal. Ze konden in eerste instantie het geluid niet thuisbrengen en waren bang voor insluipers. Vrijwel gelijktijdig belde de achterburen van het complex dat er brand was ontstaan op het dak.

Brandweer heeft een Eerste bluspoging gedaan om de vlammen te doven. Brandweermannen zijn later met de hoogwerker naar boven gegaan om wat delen los te halen.

De blikseminslag is goed te zien in een paneel van de liftschacht. Het pand, voornamelijk de liftschacht, heeft veel schade opgelopen. Het bedieningspaneel is zelfs uit zijn houder geslagen door de klap. De hulpdiensten hebben zes appartementen ontruimd. De brandweer heeft één bewoner op leeftijd uit zijn woning geholpen. De mensen hebben tijdens het bestrijden van de brand bij het naastgelegen appartementencomplex toegekeken. Ze konden even na 1.00 uur weer hun woning betreden.

Foto’s: Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com