Jongens uit Velp (17 en 18) zwaargewond na crash Arnhem - GelreNieuws.nl

Jongens uit Velp (17 en 18) zwaargewond na crash Arnhem

Geplaatst op 1 juni 2022, om 03:11 uur

ARNHEM – Op de Cattepoelseweg in Arnhem is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto frontaal tegen een boom gereden. Daarbij zijn twee jongemannen zwaargewond geraakt.

Even voor middernacht werden de hulpdiensten gealarmeerd. Ter plekke bleek er een man de macht over het stuur te zijn verloren van zijn auto. Hij belandde in de bocht in de berm en kwam even verderop tegen een boom tot stilstand. De motorblok vloog door de klap onderaan de berm tegen een andere boom.

De bestuurder, een 17-jarige uit Velp, kon met hulp het voertuig verlaten. De brandweer heeft na ruim een uur met man en macht de bijrijder, een 18-jarige uit Velp, weten te bevrijden uit zijn benarde positie. Ze moesten daarvoor onder andere de deuren en het dak losknippen van de auto. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische assistentie aan de gewonde man,

Beide slachtoffers zijn in verschillende ambulances met spoed overgebracht. Ze zijn er ernstig aan toe. De politie ongevallendienst heeft ter plekke onderzoek gedaan naar het ongeluk.

De 17-jarige bestuurder was in bezit van een rijbewijs en mag autorijden onder begeleiding, laat een woordvoerder van de politie weten.

Foto’s Roland Heitink/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com