Motor vast aan taxibusje na harde aanrijding

Geplaatst op 23 juni 2022, om 18:50 uur

WIJCHEN – Een motorrijder is donderdagmiddag gewond geraakt na een ongeval op de N324 ter hoogte van de Rijdtsestraat in Wijchen. Een taxibusje is hier met flinke snelheid achter op een stilstaande motorrijder gereden. De motor zat klem aan het taxibusje na de aanrijding.

Het gebeurde rond 15:40 uur, waarna de politie en ambulance met spoed ter plekke kwamen. De motorrijdster wilde vanaf de N324 afslaan naar de Rijdtsestraat. De bestuurster van de motor stopte om te wachten totdat ze kon afslaan. Achter haar kwam een taxibusje van een taxibedrijf. De bestuurster van het taxibusje heeft door nog onbekende de motorrijdster over het hoofd gezien en knalde met volle vaart achter op de motor. Er zijn duidelijke remsporen van de motor en van het busje te zien. De motor zat na de klap klem aan het taxibusje vast.

Telefoon in beslag genomen
Door de impact knalde motorrijdster op de motorkap en vervolgens belandde ze naast haar motor op het asfalt. Ambulancepersoneel heeft ter plekke de motorrijdster behandeld, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Het ambulancepersoneel heeft de helm van het slachtoffer niet afgedaan omdat zij klaagde over flinke nek- en rugklachten. Het slachtoffer is daarom met helm en op de brancard de ambulance ingereden. Of de helm in de ambulance afgedaan is of in het ziekenhuis pas, is niet bekend. Het slachtoffer is hierna naar het ziekenhuis vervoerd.

De chauffeuse van het taxibusje werd op drugs en alcohol getest, maar de uitslag hiervan was negatief. De politie heeft voor de zekerheid haar telefoon in beslag genomen. Eén rijbaan is lange tijd afgesloten geweest en de handhaving heeft het verkeer via de andere rijbaan omgeleid.

foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink