Ontsnapte TBS’er door specialistische eenheden politie aangehouden - GelreNieuws.nl

Ontsnapte TBS’er door specialistische eenheden politie aangehouden

Geplaatst op 30 juni 2022, om 18:57 uur

NIJMEGEN / DEN HAAG – Één van de twee ontsnapte TBS’er uit de Pompekliniek in Nijmegen is weer aangehouden. Dat bevestigen het OM en de politie. De andere is vooralsnog voortvluchtig.

De TBS’er, Luciano D. ontsnapte op 22 juni met een andere TBS’er, nadat een handlanger een gat in het hek maakte en met vluchtauto klaarstond. Hij is op de A12 bij Den Haag aangehouden door operators van DSI, FastNL en de politiehelikopter. In de gezamenlijke actie is Luciano aangehouden, zo twittert de politie.

Luciano D. jongste ooit op Nationale Opsporingslijst
Luciano D. in 2021 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een gewapende overval. Hij ontsnapte al vaak en was de jongste op de Nationale Opsporingslijst. Dijkman (Amsterdam, 17 december 1997) is al zijn hele leven betrokken bij zware misdrijven, waaronder gewelddadige overvallen.

Sherwin W. schoot man dood
Sherwin W. is in 2019 veroordeeld tot vijf jaar en zes maanden gevangenisstraf en tbs voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden. Hij schoot in 2015 bij een roofoverval in Tilburg een 48-jarige man dood. Sherwin is vooralsnog voortvluchtig.

FastNL is een politieteam dat het ‘Fugitive Active Search Team NL’ heet. Het team lokaliseert voortvluchtigen die staan gesignaleerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om veroordeelden, ontsnapte criminelen of (jeugd)TBS’ers.

foto boven ter illustratie

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com