Fietser gewond na aanrijding in Wageningen

Geplaatst op 6 juli 2022, om 11:50 uur

WAGENINGEN – Woensdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist op de kruising Costerweg met de Havenafweg in Wageningen. De fietser zou naar het Radboud UMC zijn gebracht, zo vertellen omstanders.

De aanrijding werd iets voor 10:30 uur gemeld, waarna de politie en ambulance uitrukten. Ook de traumahelikopter werd na 20 minuten alsnog opgeroepen. Deze is later weer gecanceld in de lucht. Ter plekke bleek een automobilist en een fietser elkaar geraakt te hebben. De fietser, een man, is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer zou naar het Radboud UMC in Nijmegen gebracht zijn, zo vertellen omstanders. Hij zou aangezichtsletsel hebben opgelopen.

Onderzoek
De oorzaak van de aanrijding is onduidelijk. Daarom hebben agenten advies gevraagd van een aanrijdingselecteur, die beslist of het een duidelijk verhaal is of dat er meer onderzoek moet volgen. Deze selecteur heeft besloten dat de verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie ter plekke onderzoek moet verrichten.

Totdat het onderzoek klaar is, zit de weg deels dicht. Het overige verkeer wordt via één rijbaan lang het ongeval heen begeleid.

foto’s: Persbureau Heitink