De eerste buien sinds 10 dagen treden het land in - GelreNieuws.nl

De eerste buien sinds 10 dagen treden het land in

Geplaatst op 15 augustus 2022, om 11:03 uur

ARNHEM – Aankomende dagen blijven we nog in de hittengolf. Maar er komt een vochtige lucht ons land binnen, waardoor het benauwd aanvoelt.

In de ochtend is het wisselend van bewolking en zon en af en toe een bui met kans op onweer. In de loop van de middag komt er meer regen ons land in met een zwakke tot matige kracht van wind.

Vanavond is het zwoel en maakt vooral het noorden kans op een regen- of onweersbui. Vannacht zijn er opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. Met een minimumtemperatuur die niet lager uitkomt dan 17 graden blijft het aan de zwoele kant. Er waait een zwakke tot aan zee matige zuidenwind.

Morgen is er geregeld zon en blijft het droog. In de namiddag en avond bestaat er in het zuiden van het land kans op een bui. Het wordt opnieuw benauwd met in de middag een maximumtemperatuur tussen 25 graden langs de kust en 30 graden in het oosten en zuidoosten van het land. Het is alweer de achtste dag van de landelijke hittegolf. De wind neemt toe tot matig en komt uit het zuidwesten.

De komende dagen blijft het benauwd en is het wisselend bewolkt. Er vallen verspreid enkele (stevige) regen- en onweersbuien. De grootste buienkans wordt nu verwacht op woensdag. In de middag wordt het eerst nog omstreeks 25 graden. Pas in het weekend komt de temperatuur op een duidelijk lager niveau terecht en wordt het ’s middags tussen 20 en 24 graden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com