Kat overleeft beknelling in kantelraam niet - GelreNieuws.nl

Kat overleeft beknelling in kantelraam niet

Geplaatst op 5 augustus 2022, om 16:03 uur

NEEDE – Het beruchte kiep- of kantelraam staat ook deze week in de schijnwerpers. Het is vakantie tijd en de ramen blijven op een kier. Dat maakt het makkelijker voor je huisdier om binnen te komen. Of toch niet?

Deze week kreeg de dierenambulance in de vroege uren een melding van een oplettende krantenbezorger en zijn moeder. Er zou een kat klem zitten tussen een kiep/kantel raam. De eigenaar van de kat was helaas niet thuis.

Bij aankomst bleek dat de kat een poging had gedaan om naar binnen te komen. Bij deze poging is hij klem komen te zitten. Inmiddels was het diertje al flink naar onder geschoven en daardoor behoorlijk klem gaan zitten in de vernauwing van het raam. ‘We weten niet hoe lang het dier er heeft gezeten, wel dat hij snel daar tussen uit moest komen. Dankzij Brandweer Neede en het snel ter plaatse komen, kon de kat worden bevrijd.’, zo schrijft D.A.R Dierenambulance Gelderland Oost.

Op de foto ziet u kat Bernard, in de armen van naamgenoot brandweerman Bernard die hem kon los maken uit deze nare en gevaarlijke positie. Met spoed zijn we naar de dierenarts gegaan. Maar ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten kwam de hulp voor Bernard toch te laat.

Bij de dierenarts hebben ze niets meer kunnen doen. Door interne verwondingen van het klem zitten is Bernard overleden. ‘De eigenaren van Bernard hebben ons toestemming gegeven dit te delen. Want lieve mensen wees erg voorzichtig met kiep/kantelramen. Het is met regelmaat dat u waarschuwingen ziet. Niet voor niets. Bernard is helaas geen uitzonderlijk geval, dit komt vaker voor dan u denkt.’ zo schrijft de dierenambulance.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com