OM eist vier maanden cel voor uitlokken blokkade A18 - GelreNieuws.nl

OM eist vier maanden cel voor uitlokken blokkade A18

Geplaatst op 18 augustus 2022, om 13:27 uur

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen een 40-jarige man uit de gemeente Oost Gelre voor het initiëren van een boerenprotest op de A18 bij Westendorp eind vorige maand. Hierbij werd de weg geblokkeerd en is afval gedumpt. “Zijn uitlokkende rol is bepalend geweest is het versperren van de A18 op 28 juli. Zonder zijn handelen was de blokkade er toen en daar niet geweest”, zei de officier van justitie tijdens de politierechterzitting in Arnhem.

Volgens het OM stuurde de man in een groepsgesprek op WhatsApp de tekst: “vanavond nog mensen zin in een toertocht door de Achterhoek, rond 21 uur, inclusief kipper met spulletjes?” Ook zou hij een bijeenkomst hebben gefaciliteerd in aanloop naar de actie. “20:30 /21 uur, staat hier de koffie klaar vanavond.”

De officier van justitie neemt hem het kwalijk dat hij door het sturen van de berichten en het houden van de bijeenkomst bij hem thuis “op een zeer vervelende wijze heeft bijgedragen aan een situatie in Nederland die schadelijk is voor de hele maatschappij”. Rijkswaterstaat heeft een schadeclaim van 3600 euro ingediend.

Door: ANP

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com