Statement van Roland Heitink vanwege foto van nazivlag - GelreNieuws.nl

Statement van Roland Heitink vanwege foto van nazivlag

Geplaatst op 8 augustus 2022, om 12:00 uur

Ik neem afstand van alle aan mij persoonlijk en aan mijn bedrijf gerichte beschuldigingen en bedreigingen.

We fotograferen al meer dan 10 jaar met een groot team het nieuws voor lokale, nationale en internationale media. In verband met de protesten houden wij dan ook brandweermeldingen van kleine branden langs de snelweg nauwlettend in de gaten. Wij nemen geen standpunt in welk protest dan ook en stellen ons neutraal op. Ons doel is om het nieuws te brengen naar de burger toe.

Een fotograaf van mijn team is in de nacht van zaterdag op zondag gaan rijden vanwege een eerdere melding van een andere brand iets verderop totdat hij deze melding binnen kreeg. Eenmaal daar aangekomen heeft hij het beeld gemaakt en verstuurd. Er stond een autoband in de brand, niet de berm wat gesuggereerd wordt. Deze brand was al nagenoeg uit en de berm was groen van kleur. Dit betekent dat er genoeg vocht aanwezig was en daarom was de brand ook niet verder gaan branden

De camera die hij bij zich had daar waren de tijdinstellingen niet goed gezet. Hierdoor is er ophef ontstaan omdat wij eerder aanwezig zouden zijn dan dat de melding is uitgegaan. Ook is er ophef ontstaan dat wij hebben gezegd dat de boeren iets mee te maken hebben, maar in de mail naar de media staat ook dat er niets zeker is of dit met een protest te maken heeft.

Ik ben geschokt van de vele bedreigingen, doodsverwensingen aan mij en mijn familie. De hoeveelheid mensen die proberen mijn adres te achterhalen is ontelbaar. Ik heb 100% vertrouwen in de fotografen en cameramensen die voor mijn bedrijf werken. Ik bescherm ze en dat zal ik altijd blijven doen.

We hopen hiermee dat de rust zal wedekeren.

Roland Heitink
Eigenaar Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com