Aantal opgenomen mensen met corona daalt tot onder de 1100

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 14:27 uur

NEDERELAND – Ziekenhuizen behandelen voor het eerst in een week minder dan 1100 mensen die positief zijn getest op het coronavirus. In de afgelopen dag is het aantal opgenomen mensen met 62 gedaald. Een verklaring daarvoor geeft het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) niet.

In totaal liggen nu 1094 positief geteste mensen in de ziekenhuizen. Dat zijn er nog wel aanzienlijk meer dan een week geleden. Vorige week vrijdag hadden de ziekenhuizen 962 mensen met corona onder hun hoede. Een maand geleden behandelden ziekenhuizen 459 positief geteste mensen.

Op de verpleegafdelingen zijn in de afgelopen dag 53 coronabedden vrijgekomen en op de intensive cares negen.

Instroom
De instroom daalt nog niet echt. In de afgelopen dag hebben de ziekenhuizen 155 nieuwe patiënten opgenomen, vergelijkbaar met de afgelopen dagen.

De cijfers van het LCPS maken geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere gezondheidskwalen hadden en toevallig ook besmet bleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hanteert dat onderscheid wel en ziet daadwerkelijk meer opnames door corona. Het instituut zegt dat de najaarsgolf is begonnen.

Door: ANP