Man op elektrische step werd doodgereden door zijn vrouw

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 11:02 uur

GORSSEL – De man die woensdagavond is doodgereden op zijn elektrische step blijkt te zijn overreden door zijn dronken partner. Dat meldt tv-progamma 112Vandaag in zijnuitzending van donderdagavond.

Rond 22.00 uur werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een ongeval aan de Kozakkenweg in Gorssel. Het slachtoffer reed op een elektrische step midden in de woonwijk toen hij door onbekende oorzaak in botsing kwam met een automobiliste, achteraf zijn partner. Onder andere een traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te verlenen. De automobiliste, een 35-jarige vrouw uit Gorssel, is aangehouden.  Uit een blaastest bleek dat ze fors meer had gedronken dan is toegestaan achter het stuur, aldus een woordvoerder van de politie tegen Hart van Nederland. De man is ter plekke gereanimeerd, maar alle hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Geëmotioneerde buurtbewoners reageren geschokt bij het tv-programma 112vandaag: ” Hij is hierzo bij het blad uitgegleden, het is natuurlijk een beetje nat. En met geen grip ga je eronderuit. Als de auto er achter rijd en ook door de bladeren niet op tijd kan remmen.. Toen de ambulance zonder zwaailichten wegreden wisten wij al dat het klaar was.”

De woordvoerder van de politie laat in de uitzending weten dat de vrouw voor 2 artikelen is aangehouden, dat is normaal bij een ongeval met dodelijke afloop. Zij is donderdagmiddag heengezonden maar blijft wel verdachte in de zaak.

foto’s: Ewan Spit & Roland Heitink – Persbureau Heitink