UPDATE: Man rijdt met auto apotheek binnen nadat hij ‘nummertje moest trekken’

Geplaatst op 6 oktober 2022, om 20:10 uur

CULEMBORG – Donderdagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident bij de apotheek op de Prins Bernardstraat in Culemborg. Daar bleek een man met zijn auto de apotheek binnengereden te zijn.

Rond 10:45 uur bleek er een personenauto tegen een apotheek te zijn gereden. Volgens het AD zou de verdachte de apotheek agressief zijn binnengestormd. “De man wilde direct zijn medicijnen hebben.” Zo vertelt een huisarts tegenover de verslaggever van het AD. “De assistente aan de balie gaf hem echter te verstaan dat hij eerst een nummertje moest trekken en op zijn beurt moest wachten. De toegangsdeuren van de apotheek werden hierdoor volledig vernield.” De verdachte liep hierop naar buiten en stapte in zijn auto, waarna hij met gierende banden de apotheek binnenreed.

Één persoon is na het incident gecontroleerd door een huisarts, maar raakte voor zover bekend niet gewond.

“Hij zei dat hij spijt heeft”
De huisarts, die ook gevestigd zit in het gezondheidscomplex, vertelt tegenover het AD dat de verachte heel kalm was. “Hij keek niet eens om. Ik ben achter hem aangelopen. Bleef daarbij wel op veilige afstand, want je weet het maar nooit. Iets verderop, in het parkje hierachter, is hij door agenten aangehouden. Ook toen was hij heel kalm.” De huisarts had de schrik er goed in en toen het veilig kon, had hij hem gevraagd wat hij in godsnaam had gedaan. “Toen zei hij alleen maar dat hij spijt heeft.”

De auto van de 42-jarige man uit Culemborg is afgesleept door een berger. De apotheek was later op de dag weer geopend. De schade aan de ingang is fors, maar deze zal spoedig worden hersteld, zo laat men weten.

Foto’s: Marco van Deick / Persbureau Heitink